Documentation

Introductie: wat is een e-fff

Een e-fff document is een elektronisch bestand van het XML-type dat gestructureerde gegevens en een afbeelding van de factuur bevat.

Het e-fff-document wordt door uw leverancier opgesteld en bevat de verplichte informatie en gegevens van een factuur.

Onder gestructureerde gegevens verstaan we ​​dat de gegevens in het document tussen duidelijke tags liggen. De namen van deze tags proberen zo goed mogelijk de inhoud te definiëren. Het voordeel van gestructureerde gegevens is dat een andere toepassing precies kan identificeren welke data het nodig heeft, bvb wie de provider is, wat de datum van het document is en wat de totale hoeveelheid is zonder interpretatie.

UBL, Universal Business Language, définit une bibliothèque libre de droits de documents commerciaux XML standard prenant en charge la numérisation des processus commerciaux et logistiques pour les chaînes d’approvisionnement nationales et internationales, telles que les achats, les achats, le transport, la logistique, la gestion du fret intermodal et d’autres chaînes d’approvisionnement. les fonctions de gestion.

De basisstructuur van een e-fff-factuur is gebaseerd op een UBL-document dat op zijn beurt is gedefinieerd door een OASIS-consortium dat als doel heeft internationale normen te definiëren.

UBL, Universal Business Language, definieert een standaard XML-vrije bibliotheek voor commerciële documentrechten die de digitalisering van zakelijke en logistieke processen voor nationale en internationale supply chains ondersteunt, zoals inkoop, inkoop, transport, logistiek , intermodaal vrachtbeheer en andere toeleveringsketens. management functies.

Zoals beschreven in de vorige sectie, dekt de UBL 2.0-standaard meer dan alleen een elektronische factuur. De ondertekenaars van het e-fff-protocol zijn overeengekomen de reikwijdte van het e-fff-protocol verder te beperken en niet alle beschikbare velden die beschikbaar zijn in de UBL 2.0-standaard te ondersteunen.

Meerdere versies

Bij het maken van het e-fff-formaat (2011) was enkel UBL 2.0 beschikbaar. Aangezien het e-fff een van de eerste implementaties was (samen met initiatieven in Noord-Europa), kon deze norm zeer lang worden gehandhaafd.

Het gebruik van e-factureratie is de afgelopen twee jaar aanzienlijk geëvolueerd dankzij de inspanning van verschillende initiatieven zoals e-fff, peppol of de definitie van een Europese norm voor elektronische documenten. Sinds 9 juli 2018 is het UBL 2.2-formaat beschikbaar.

Het e-fff-formaat zal de komende maanden worden bijgewerkt om rekening te houden met de kleine wijzigingen en verbeteringen van de nieuwste UBL-versies.