FAQ

U bevindt zich op de F.A.Q. pagine van e-fff waarbij u een overzicht krijgt van de meest gestelde vragen ivm e-fff en het beste antwoord. Als het antwoord u verder geholpen heeft, zorg dan zeker dat je het antwoord liked.

Als je een xsd wil van een e-fff bestand, volstaat het om de xsd van een ubl 2.0 te nemen. Dit is de correcte versie:  http://docs.oasis-open.org/ubl/os-UBL-2.0/xsd/

De xsd zorgt er alleen voor dat de xml structuur van het e-fff bestand wordt gevalideerd:

  • zijn alle verplichte velden aanwezig ?
  • zij de velden in de goede volgorde ?
  • wordt de cardinaliteit gerespecteerd

Wat een xsd validatie niet doet , is het naleven van bepaalde business rules checken. De inhoud van de velden wordt dus niet gecheckt.

Was dit antwoord nuttig?
1
0

Tot op heden is de enige gecertificeerde versie de versie 1.0.

Was dit antwoord nuttig?
2
1

Een e-bestand is een elektronische factuur. Het bevat gestructureerde informatie die door andere programma’s kan worden gelezen zonder interpretatie en bevat ook een leesbare afbeelding van hetzelfde document. Een e-fff document is meestal een factuur of een creditnota

Was dit antwoord nuttig?
1
0

Als ondernming is het beter om te zoeken naar factureringssoftware die automatisch de definitieve factuur in e-fff-indeling maakt. Raadpleeg de partners om te zien wie de facturen in het juiste formaat kan aanmaken.

Was dit antwoord nuttig?
2
0

Aangezien een e-fff bestand gebaseerd is op het ubl 2.0 formaat, is het mogelijk om de documentstructuur te valideren met een XSD validatie. U kunt de xsd vinden op dit adres: http://docs.oasis-open.org/ubl/os-UBL-2.0/xsd/.

Philip Helger heeft een online validatietool ontwikkeld om verschillende soorten xml bestanden te valideren, waaronder de e-fff

Het is ook mogelijk om via de online tool snel te zien of het bestand voldoet aan de minimumcriteria van een e-fff bestand. Dit betekent nog niet dat het document door alle boekhoudapplicaties zal worden aanvaard. (Gelieve de lijst van partners te raadplegen om te zien of uw boekhoudsoftware in de lijst staat).

Was dit antwoord nuttig?
0
1